Πα10182019

ΑνανέωσηΠε, 17 Οκτ 2019 9pm

Ποιο σημείο του αντρικού σώματος κοιτάνε οι γυναίκες

Οι περισσότερες έρευνες έχουν ετσιάσει το ενδιαφέρον τους στα σημεία του γυναικείου σώματος που οι άνδρες θεωρούν εκλυστικά πάνω σε ένα γυναικείο σώμα. Τι συμβαίνει όμως όταν οι γυναίκες κοιτούν έναν άνδρα; Σε ποια σημεία του σώματός του εστιάζουν;

Μαλλιά: 5%, μάτια: 18%, χείλη: 15%, στόμα: 11%, πρόσωπο γενικά: 48%.

Λαιμός: 8%, στήθος: 18%, χέρια: 19%, γοφοί (οπίσθια): 30%, πόδια: 11%.

Κοιλιά-περιοχή γεννηπκών οργάνων: 16%, χρώμα (δέρματος κ.λπ.): 3%, σώμα γενικά (βάρος- κατατομή): 59%, ύψος: 17%, άλλο: 4%.

Βέβαια, αν αθροιστούν κάποιες απαντήσεις συμπεραίνουμε ότι πρωταρχική σημασία για τις γυναίκες έχει το πρόσωπο.

Φεύγει η Πινακοθήκη από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, "ανοίγεται" στην πόλη και μπαίνουν νέες λειτουργίες στη Μαιζώνος!

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκπόνηση της μελέτης για την αναβάθμιση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών και τη μετατροπή της σε ένα σύγχρονο χώρο. Όπως είπε o Αντιδήμαρχος  Αρχιτεκτονικού Έργου  Χρήστος Κορδάς η μελέτη δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί και κάτι τέτοιο αναμένεται να πάρει κατά προσέγγιση, μερικούς μήνες ακόμα (αρχές του έτους).

Ο σχεδιασμός προβλέπει  την αξιοποίηση και του ισόγειου χώρου στον οποίο στεγάζεται η Δημοτική Πινακοθήκη και τη μετατροπή του σε βιβλιοθήκη και τη μεταφορά της Πινακοθήκης στο Δημαρχείο, αναφέρει στο thebest.gr ο κ. Κορδάς, επισημαίνοντας παράλληλα ότι προβλέπονται εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης, ενώ ελέγχεται και η στατική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κτίριο.

«Το δύσκολο είναι ο στατικός έλεγχος του κτιρίου, γιατί κάνουμε ακτίνες. Είπαμε να μην κάνουμε μόνο ενεργειακή αναβάθμιση, δηλαδή αλλαγή κουφωμάτων, καυστήρων κλπ. αλλά ολική ανακατασκευή του κτιρίου ώστε να αποκτήσει η πόλη μας μια σύγχρονη δημοτική βιβλιοθήκη. Είναι ένα μεγάλο έργο το οποίο μελετάται. Αν χρειαστεί και στατική ενίσχυση, θα γίνει».

Ωστόσο ακόμα θα απαιτηθεί χρόνος για να φτάσουμε στην υλοποίηση μια και μετά την ολοκλήρωση της μελέτης θα πρέπει να γίνει προκήρυξη του έργου, επιλογή αναδόχου, διαδικασίες που συνήθως αποδεικνύονται χρονοβόρες.

Σε ανακοίνωση του ο Δήμος Πατρέων στις 18 Σεπτεμβρίου επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι "σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες μόνωσης της στέγης του κτιρίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών, οι οποίες εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί.
Η ολοκλήρωση των εργασιών, θα διασφαλίζει την πλήρη στεγανότητα του κτιρίου και την προστασία των πνευματικών θησαυρών που υπάρχουν σε αυτό, αλλά και την απρόσκοπτη φιλοξενία του αναγνωστικού κοινού καθώς και των υπολοίπων δράσεων.
Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται και η εκπόνηση της μελέτης για τη «Συντήρηση-Ανακαίνιση και Ενεργειακή Αναβάθμιση» του κτιρίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, η ολοκλήρωση της οποίας θα σηματοδοτήσει και την επιτάχυνση των διαδικασιών για την έναρξη των απαιτούμενων εργασιών.
Στόχος του Πολιτιστικού Οργανισμού είναι, με την ολοκλήρωση των εργασιών, να παραδοθεί στο κοινό ένα κτίριο που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες, επιχειρώντας παράλληλα το «άνοιγμά» του στην πόλη και την ένταξη σε αυτό πρόσθετων λειτουργιών".

Η Πατρινή Σίλια Ευαγγέλου, μπήκε θριαμβεύτρια στο σπίτι του GNTM

Το Greece’s Next Top Model βρίσκεται ήδη στον αέρα δύο εβδομάδες τώρα, και έχουμε δει και αρκετά εντυπωσιακά κορίτσια μέχρι στιγμής. Οι οντισιόν βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και εμείς έχουμε πολλά ακόμη να δούμε. Μπορεί να μας εντυπωσίασαν ήδη αρκετά μερικές κοπέλες, όμως υπάρχουν και κάποιες που δεν έχουμε δει ακόμη και βρίσκονται ήδη μέσα στο σπίτι του GNTM.

Μία από αυτές μάλιστα πέρυσι συμμετείχε στα καλλιστεία, τα οποία επέστρεψαν στους δέκτες μας έπειτα από πάρα πολλά χρόνια. Μπορεί να έχασε τον τίτλο από την Ιωάννα Μπέλλα, η οποία λίγο πριν είχε εμφανιστεί στο GNTM, όμως η αποτυχία της αυτή δεν τη βγήκε σε κακό. Η 24χρονη καλλονή συνέχισε στον χώρο της μόδας παράλληλα με τις σπουδές της (σπουδάζει παιδαγωγικά) και λίγους μήνες μετά την συμμετοχή της στα καλλιστεία πήρε μέρος στις οντισιόν του GNTM 2.

Η Σίλια Ευαγγέλου  όχι μόνο πέρασε στο bootcamp, αλλά είναι και μία από τις  κοπέλες που έχουν μπει στο σπίτι του GNTM. Η Σίλια Ευαγγέλου είναι 24 ετών και έχει ύψος 1,84 και είναι ένα από τα κορίτσια που βρίσκονται ήδη μέσα.

 

Ο Κώστας Μπουρδόπουλος παντρεύτηκε την δικηγόρο Σοφία Κολλιοπούλου

Ο γνωστός Πατρινός ραδιοφωνικός παραγωγός του KIIS EXTRA και επιχειρηματίας στο χώρο της εστίασης, Κώστας Μπουρδόπουλος παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του, πατρινή δικηγόρο, Σοφία Κολλιοπούλου. Το ζευγάρι αντάλλαξε όρκους αιώνιας αφοσίωσης, σεβασμού κι αγάπης ενώπιον Θεού κι ανθρώπων στον παλαιό Ιερό Ναό του Αποστόλου Ανδρέου με κουμπάρους τους καλούς τους φίλους, Ανδρέα Ταξιάρχη και τη σύζυγό του, Μαριάννα Μολφέτα.

Συγγενείς και φίλοι βρέθηκαν κοντά τους σ’ αυτή τη σημαντική στιγμή, η οποία και σηματοδοτεί την κοινή τους πορεία στη ζωή. Οι ευχές αμέτρητες, όπως και τα χαμόγελα ευτυχίας τόσο του ζευγαριού, όσο και των οικογενειών τους.

Μεγάλα λάθη που κάνουμε και καταστρέφουμε τον ύπνο μας

Ο ύπνος είναι ένα από τα σημαντικότερα πράγματα στη ζωή για πολλούς λόγος. Ένας καλός ύπνος μπορεί να μας οδηγήσει στην επαγγελματική επιτυχία, μέχρι και στην απώλεια βάρους. Υπάρχουν, όμως, μερικά πραγματάκια που πρέπει να αποφεύγετε να κάνετε πριν κοιμηθείτε, αν θέλετε να απολαύσετε έναν ήρεμο και αδιατάρακτο ύπνο.

Εκτός, λοιπόν, από το να πιείτε ένα καφεδάκι πριν τον ύπνο, αυτά είναι τα έξι πράγματα που πρέπει να αποφεύγετε πριν κοιμηθείτε:

1. Να κοιτάξουμε το κινητό μας ή το τάμπλετ

Ρίχνετε μια τελευταία ματιά στο e-mail σας και στο Facebook, δύο λεπτάκια μόνο. Μην το κάνετε: το φως της οθόνης σταματά την έκκριση της μελατονίνης, μιας ορμόνης που βάζει το σώμα μας σε λειτουργία ύπνου. Αφήστε που τα δύο λεπτάκια στο Facebook/Twitter/όποιο άλλο από τα social media μπορούν να μετατραπούν σε τρεις ώρες και μετά δεν θα ξέρετε πότε θα προλάβετε να κοιμηθείτε.

2. Να πιέζουμε τον εαυτό μας να κοιμηθεί

Πέσαμε στο κρεβάτι και δεν μας παίρνει ο ύπνος; Το μεγαλύτερο λάθος είναι να προσπαθούμε να κάνουμε τον εαυτό μας να κοιμηθεί. Καλύτερα να σηκωθούμε και να κάνουμε κάτι άλλο, μέχρις ότου νυστάξουμε πραγματικά.

3. Να πίνουμε αλκοόλ

Όσοι νομίζουμε ότι το μεθύσι εγγυάται τον ύπνο, κάνουμε λάθος. Πέραν όλων των άλλων, ο ύπνος υπό την επήρρεια αλκοόλ είναι κακός, διακοπτόμενος και καθόλου ξεκούραστος.

4. Να κοιμόμαστε με το κατοικίδιό μας

Είναι ωραίο να κοιμόμαστε με το σκύλο ή τη γάτα μας, ωστόσο, όλοι οι ειδικοί συμφωνούν ότι δεν βοηθά στο να κοιμηθούμε καλά, ενώ μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εκδήλωσης αλλεργιών.

5. Να ζεσταίνουμε το χώρο

Όλοι οι ειδικοί περί τον ύπνο συμφωνούν ότι ο ύπνος είναι καλύτερος όταν το περιβάλλον είναι δροσερό.

6. Να ασκηθούμε

Η άσκηση λίγο πριν την ώρα του ύπνου είναι λάθος, καθώς αυξάνει τα επίπεδα της θερμοκρασίας του σώματος και μας προετοιμάζει για δράση και όχι για χαλάρωση. Από τις σπάνιες φορές που η άσκηση δεν μας κάνει καλό.