Τρ10202020

ΑνανέωσηΤρ, 20 Οκτ 2020 5pm

Φωτιά Βούντενη: Ξέρουν τον δράστη, ψάχνουν για στοιχεία

Στοίχημα χρόνων αποτελεί για την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πατρών η εμπλοκή προσώπου που φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Πελοπόννησος να έχει ενεργό συμμετοχή ,τόσο στη μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την περασμένη Τετάρτη στα Ανω Συχαινά, στο ύψος της Περιμετρικής οδού, όσο και σε αντίστοιχα συμβάντα που έχουν καταγραφεί στο συγκεκριμένο σημείο τα τελευταία χρόνια, πάντα την ίδια χρονική περίοδο.

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Οπως αναφέρουν πηγές της Πυροσβεστικής οι ανακριτικές αρχές, γνωρίζουν το προφίλ του δράστη, όμως το έργο τους έχει μπλοκάρει ως τώρα η απουσία των στοιχείων εκείνων που θα «έδεναν» το κατηγορητήριο σε βάρος του και θα οδηγούσαν στην άσκηση ποινικής δίωξης από τον εισαγγελέα, για εμπρησμό. Παρ΄όλα αυτά το Ανακριτικό έχει συλλέξει πληροφορίες τις οποίες επεξεργάζεται με ιδιαίτερη προσοχή, προς αυτή την κατεύθυνση.

 

ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Στο κάδρο των ερευνών έχει μπει και το ενδεχόμενο ο άνδρας, ο οποίος έχει συγκεκριμένα συμφέροντα εποχικού χαρακτήρα, να παρακολουθεί τις κινήσεις της Πυροσβεστικής και όταν εντοπίζει κάποιο «κενό» να αναλαμβάνει δράση.

Επιπλέον, φέρεται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός ως προς τις κινήσεις του, καθώς δεν αφήνει ίχνη! Μάλιστα δεν θεωρείται τυχαίο το γεγονός, πως οι πυρκαγιές «μπαίνουν» στην περιοχή νύχτα. «Εκδηλώνονται πάντα βράδυ, τότε που δεν μπορούμε να έχουμε μεγάλο οπτικό τοπίο για να εντοπίσουμε τον οποιοδήποτε» αναφέρει Αξιωματικός της Πυροσβεστικής.

 

ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ

Τους θερινούς μήνες και κυρίως προς το τέλος του καλοκαιριού, αρχές φθινοπώρου στο συγκεκριμένο σημείο δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα από τους επιτελείς του Πυροσβεστικού Σώματος, με συνεχείς - εμφανείς και μη περιπολίες - λόγω του «κακού» παρελθόντος.

Υπενθυμίζεται ,πως από τη πυρκαγιά που κινδύνεψαν περιουσίες και απαιτήθηκε η εκκένωση σπιτιών και οριοθετήθηκε μετά από 7 ώρες, μάχης των ισχυρών επίγειων Πυροσβεστικών δυνάμεων, αποτεφρώθηκαν περίπου 700 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης και καλλιέργειες.

Η δράση του συγκεκριμένου προσώπου αποτελεί «κοινό μυστικό» στην περιοχή των Συχαινών, κανείς όμως δεν τολμά όπως να προχωρήσει σε επίσημες καταγγελίες. Πρόκειται για άτομο που έχει κάποιου είδους επιρροή στην περιοχή, γεγονός που κρατά τα στόματα κλειστά.

«Διενεργείται επισταμένη έρευνα για τον εντοπισμό των αιτίων της πυρκαγιάς, από τοΑνακριτικό Τμήμα και το Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εμπρησμού. Η περιοχή μας έχει απασχολήσει τα τελευταία 15 χρόνια. Δεν υπάρχουν ίχνη γιατί η φωτιά τα καταστρέφει όλα, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολος ο εντοπισμός του ενόχου» δηλώνει στην «Π» ο υποστράτηγος Γιάννης Πετρούτσος, συντονιστης των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδα, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων.