Κυ12152019

ΑνανέωσηΣα, 14 Δεκ 2019 12pm

Τι ψάχνουν για τον θάνατο του ψαρά - πατέρα ενός ανήλικου παιδιού στο Αίγιο

Νεκρός εντοπίστηκε γύρω στις 8.30 το βράδυ της Παρασκευής ο 53χρονος Σ.Ο., κάτοικος εν ζωή Μυρτιάς Αιγίου, ο οποίος αγνοούνταν από το βράδυ της Πέμπτης και τον αναζητούσε η οικογένειά του. Ο άνδρας φεύγοντας από το σπίτι του είπε πως πηγαίνει για ψάρεμα και έκτοτε οι οικείοι του δεν είχαν νέα του, οπότε και ενημέρωσαν τις αρχές για την εξαφάνισή του.

Μετά από εκτεταμένες έρευνες, εντοπίστηκε τελικά από άνδρες του Λιμενικού Τμήματος Αιγίου και από εθελοντές της ομάδας "Αχαιός" στην παραλία Αλυκής, λίγο μετά τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου.

Οι συνθήκες του θανάτου του είναι προς το παρόν άγνωστες και εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και αυτό της αυτοχειρίας. Ο εκλιπών ήταν πατέρας ενός ανήλικου παιδιού.

Η Πυροσβεστική κατέβασε με το καλάθι του γερανοφόρου τραυματισμένο άνδρα από ταράτσα σπιτιού στην Πάτρα

Οι Πυροσβέστες κατάφεραν τελικά να κατεβάσουν τον τραυματισμένο άνδρα από την ταράτσα με το καλάθι του γερανοφόρου οχήματος. Στην συνέχεια τον παρέλαβε ασθενοφόρο το οποίο το οδήγησε στο Νοσοκομείο.

Ο άνδρας έχει χτυπήσει σοβαρά στο πόδι με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κατέβει μόνος του από τις σκάλες. Έτσι κλήθηκε η Πυροσβεστική με την παρέμβαση της οποία κατέστη δυνατός ο απεγκλωβισμό του. Το σπίτι βρίσκεται στην περιοχή της Παναγίας Αλεξιωτίσσης στην Πάτρα

Φάρμακα από τα φαρμακεία της Πάτρας… στην Γερμανία

Την ώρα που -σύμφωνα με εκτιμήσεις των φαρμακοποιών- λείπουν από τα ράφια των φαρμακείων σχεδόν το 1 στα 7 φάρμακα και με το φαινόμενο να παρουσιάζει έξαρση τον τελευταίο καιρό, σοβαρές καταγγελίες για κυκλώματα που λυμαίνονται τον χώρο του φαρμάκου, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Οι παράνομες πρακτικές που χρησιμοποιούν ορισμένοι δεν περιορίζονται μόνο στο διαχρονικό φαινόμενο των παράλληλων εξαγωγών, αλλά επεκτείνονται και σε άλλες -ακόμα και αξιόποινες- πράξεις που τελούνται από επιτήδειους, με θύματα στο “βωμό του κέρδους” τους Έλληνες ασθενείς.

Οι  αδίστακτοι κερδοσκόποι δεν διστάζουν ακόμα και να υποδύονται τους πελάτες γυρίζοντας έως και 100 φαρμακεία την ημέρα. Αναζητούν και αγοράζουν σκευάσματα που βρίσκονται σε έλλειψη, ώστε στη συνέχεια να τα πουλάνε στους διαμεσολαβητές εμπόρους, οι οποίοι με τη σειρά τους τα επαναπωλούν ακριβότερα σε χώρες του εξωτερικού. Η αθέμιτη αυτή πρακτική, ονομάζεται στη γλώσσα τους “σκούπα”.

Φαρμακοποιός καταγγέλλει: “Υπάρχουν κάποιοι που γυρνάνε στα φαρμακεία, ψάχνουν να βρουν σκευάσματα που είναι σε έλλειψη και τα αγοράζουν ένα - ένα κουτί. Λένε στον φαρμακοποιό "δεν μου το γράφει το ταμείο μου, θα το αγοράσω". Συνήθως είναι τα φθηνά σκευάσματα αυτά. Το πληρώνει στο φαρμακοποιό και φεύγει. Και τελικά έτσι μαζεύει από όλα τα φαρμακεία σε μια μέρα 30 κουτιά αν βρει περισσεύματα. Και μετά πηγαίνει και τα πουλάει σ' αυτούς που κάνουν εξαγωγές. Τα πουλάνε κανονικά με τιμολόγιο πώλησης και αυτοί τα νομιμοποιούν. Αυτή η διαδικασία, λέγεται “σκούπα”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο φαρμακοποιός. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Φαρμακοποιών Πάτρας Ανδρέα Σοφιανόπουλο, το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο. Όταν ένα φάρμακο στην Ελλάδα κοστίζει 2,5 ευρώ και στην Γερμανία 40, εύκολα αντιλαμβάνεται κάποιος ότι το κέρδος είναι μεγάλο για εξαγωγή τέτοιων φαρμάκων. Είτε με νόμιμο είτε με παράνομο τρόπο! Το σίγουρο είναι ότι φάρμακα από την Ελλάδα καταλήγουν στα ράφια των φαρμακείων της ΓΗερμανίας και άλλων χωρών της βόρειας Ευρώπης.

Υπερχείλισε ο Πείρος από την κακοκαιρία! Σε συναγερμό η πολιτική προστάσια

Επί ποδός βρίσκονται οι αρχές καθώς ορατός είναι ο κίνδυνος υπερχείλισης του ποταμού Πείρου στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας, στο ύψος της Παλαίας Εθνικής Οδού Πατρών - Πύργου. Το ύψος της στάθμης του νερού, αγγίζει τα όρια ασφαλείας. Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί οι υπηρεσίες της πολιτικής προστασίας. Σε συνεχή επικοινωνία βρίσκονται ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Νομού Αχαΐας Νίκος Ρουμελιώτης, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς και ο Δημήτρης Μπαρμπούνης Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλισσαίων "Πείρος" και συνεργάτης του Αντιπεριφερειάρχη Φωκίωνα Ζαΐμη.

Συναγερμός στο Αίγιο για ψαρά που αγνοείται

Κινητοποίηση σε Αστυνομία και Λιμενικό στο Αίγιο για έναν άνδρα που είχε πάει για ψάρεμα στο λιμάνι της πόλης, το μεσημέρι της Παρασκευής. Ο άνδρας ψάρευε στη στεριά και οι δικοί του δεν μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί του. Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι Αρχές που αναζητούν τον άνδρα σε στεριά και θάλασσα.