Σα09262020

ΑνανέωσηΔε, 28 Σεπ 2020 10am

Κ. Σπαρτινός: Κάποιοι προσπαθούσαν να ασελγήσουν κερδοσκοπικά πάνω στο σώμα της πόλης

Ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Σπαρτινός, τοποθετήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητείται το νομοσχέδιο του Υπ. Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, εστιάζοντας κυρίως στην τροπολογία του Υπ. Οικονομικών για την οριστική παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου στο Δήμο της Πάτρας.

Χαρακτήρισε την ημέρα αυτή “ιστορική” για τον Πατραϊκό λαό, που ζει σε μια παράλια πόλη χωρίς να έχει πρόσβαση στο θαλάσσιο μέτωπο. Τόνισε ότι ένα αίτημα πολλών δεκαετιών της πόλης, με πολλά πισωγυρίσματα από προηγούμενες κυβερνήσεις, γίνεται σήμερα πραγματικότητα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η παραχώρηση χρήσης, μιας έκτασης περίπου 3 χιλιομέτρων, του θαλάσσιου μετώπου στο Δήμο Πατρέων για 99 χρόνια και η ρύθμιση θεμάτων με τρόπο που να εξυπηρετεί τον σχεδιασμό του Δημοτικού συμβουλίου της Πάτρας, αναβαθμίζουν την πόλη μας και την ποιότητα ζωής των πολιτών της.

Παράλληλα ο Κ. Σπαρτινός άσκησε έντονη κριτική στις προηγούμενες κυβερνήσεις και Υπουργούς, κατηγορώντας τους για εμπαιγμό του πολιτών της Πάτρας. Αναφερόμενος στο ιστορικό της περιπέτειας της παραχώρησης του θαλάσσιου μετώπου, θύμισε μεταξύ άλλων την έωλη υπόσχεση το 2012 του τότε Υπ. Οικονομικών Ε. Βενιζέλου για μετατροπή της προσωρινής παραχώρησης σε οριστική εντός τριμήνου, καθώς και την πρόταση του τότε Υπ. Ναυτιλίας κ. Βαρβιτσιώτη για παραχώρηση 300 μ. (αντί 3χλμ. περίπου) και αξιοποίηση ενός άλλου μικρού πάλι μέρους από τον ΟΛΠΑ χωρίς παραχώρηση όμως στον Δήμο.

Θεώρησε υποχρέωσή του να αναφερθεί σε όλους όσοι διαχρονικά πάλεψαν μαζί με το λαό της Πάτρας για την υλοποίηση του σκοπού και για να αποτρέψουν όσους προσπαθούσαν να ασελγήσουν κερδοσκοπικά πάνω στο σώμα της πόλης.

Σχετικά με το νομοσχέδιο του Υπ. Εργασίας ο βουλευτής εκτίμησε ότι αντιμετωπίζει πολλές “αμαρτίες” του νεοφιλελεύθερου “οράματος” για τη συμπίεση, μέχρι εξαφανίσεως, των δικαιωμάτων των εργαζομένων. “Η ΝΔ χειροκροτεί τον κ. Κούρτς και αδημονεί να έρθει η ώρα να τον μιμηθεί στην καθιέρωση της 12ωρης εργασίας” δήλωσε χαρακτηριστικά. Το νομοσχέδιο αυτό εφαρμόζει – όπως και άλλα που θα έρθουν στη Βουλή – πολιτικές που αποτελούν πραγματική ιδιοκτησία του ΣΥΡΙΖΑ.

Να σημειωθεί τέλος ότι ο Κ. Σπαρτινός είχε υπογράψει με άλλους τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τροπολογία για τα εργατικά δικαιώματα των εργαζομένων στα ΚΤΕΛ και στήριξε ενεργά ρύθμιση για τα ασφαλιστικά δικαιώματα των σχολικών φυλάκων.